Cathalijne de Sonnaville (1992) studeerde Muziektheater aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam, waarvan ze in 2014 afstudeerde.

Ze volgde lessen en workshops bij onder andere Antoinette Kouwenberg, Laura de Bekker, Alberto ter Doest, Arlon Luijten, Anouk Beugels, Pieter Loef, Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Renée van Wegberg, Paul Eenens, Ivar Costenoble en Daan Smits.

 

Cathalijne’s passie ligt, naast musical en toneel, ook bij kleinkunst en klassieke zang. Ze heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een breed opgeleide zangeres en actrice, inzetbaar in vele werkvelden.

 

Tijdens haar opleiding maakte ze twee solo voorstellingen en liep ze stage in de komedie Harrie en Twee Meesters van en met Jon van Eerd.

Daarnaast maakte ze tussen 2012 en 2016 deel uit van Fenominals, een groep vrouwen die muzikale en theatrale performances verzorgt. Nog steeds valt Cathalijne af en toe in bij optredens van Fenominals.

Van april tot augustus 2015 was Cathalijne te zien als Zuster Margaretta in de musical The Sound Of Music, geproduceerd door Stage Entertainment Nederland.

B i o g r a f i e

In april 2016 richtte Cathalijne samen met Lotte Vugts het muziektheaterduo De Miezemeisjes op. Ze schreven inmiddels drie kindervoorstellingen,  waarmee ze spelen op festivals, evenementen en basisscholen. In juni 2017 speelden ze de muziektheatervoorstelling De Miezemeisjes Zingen Wijsjes onder regie van Mo Marcus.

    

Momenteel is Cathalijne te zien in Soldaat van Oranje - De Musical, in de rol van Hofdame Tessa.​

Daarnaast geeft Cathalijne met veel enthousiasme zang-, spel- en interpretatielessen aan leerlingen van alle leeftijden.

© by Cathalijne de Sonnaville, 2019.

© Isabeau Bossher Fotografie