"I'M ALWAYS DOING WHAT I CANNOT DO YET, IN ORDER TO LEARN HOW TO DO IT."

VINCENT VAN GOGH

DE CAPRIOLEN VAN CATH

Ik schrijf graag. En veel.

Klein nadeel is dat het tot nu toe eigenlijk alleen in mijn hoofd gebeurt. Ik bedenk soms hele verhalen -ja zelfs volledige romans- in gedachten. Meestal op de fiets. Of onder de douche. Wat toch een vrij onhandige situatie vormt als je net iets op wil schrijven. En als ik dan eindelijk pen en papier gevonden heb, of een digitale situatie, is de inspiratie vervlogen. Die zalig geformuleerde zinnen, die eigenaardige hersenspinsels, die literaire hoogstandjes, die bizarre fantasieën; weg. Jammer wel.

Dus dat moest maar eens afgelopen zijn.

 

Daarom bedacht ik de Capriolen van Cath. Het allitereert zo lekker. En bovendien worden capriolen ook wel kattensprongen of kluchtige bewegingen genoemd. En dat matcht dan weer uitstekend met mijn fysiek en met hoe ik me over het algemeen door het leven worstel.

Daarbij, als je een naam aan iets geeft, dan is het echt. Dan kun je je niet meer verschuilen achter smoesjes. Dan moet je er mee aan de slag. Oefenen dus. Heel veel oefenen. En terwijl ik oefen, mogen jullie meelezen. Is dat niet enig?

Ik vind de wereld om mij heen wonderlijk en mensen erin zo niet nog wonderlijker. De Capriolen van Cath gaan over de gewone dingen in mijn leven, die soms misschien wat ongewoon blijken te zijn.

De eerste verhalen komen binnenkort!

© by Cathalijne de Sonnaville, 2020.