studiO sonatE

een hart en hoofd vol bloemen

Op de één of andere manier, welke weg ik ook in sla, ik kom altijd weer uit bij het water. 

Hoe kan het ook anders; opgroeiend in Zeeland. De golvende zee, een kabbelend beekje, druppels ochtenddauw op bladeren, een woeste waterval of het geluid van de regen op het raam; het water maakt me kalm. En dat is fijn, want in mijn hoofd is het vaak vloed, zelden eb. 

Niet zo verwonderlijk dat ik verliefd werd op schilderen met aquarel. Dat gebeurde in 2020, het jaar waarin alles ineens tot stilstand kwam. Het jaar waarin de wereld plotseling veranderde, we van de één op de andere dag thuis zaten en mensen om ons heen moesten missen. Vanuit mijn appartementje in Amsterdam zocht ik verbinding met die wereld die ineens zo ver weg leek. Ook had ik een enorme behoefte aan een manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Ik bestelde een aquarelsetje, begon met schilderen en stuurde vrienden, familie -soms zelfs onbekenden- een kaartje. Gewoon zomaar, of als een hart onder de riem in rare tijden.

 

En dat liep een beetje uit de hand...

 

Drie maanden, ruim vierhonderd verstuurde kaartjes en een online aquarelcursus later, besloot ik het serieuzer aan te pakken en werd in juni 2020 Studio Sonate geboren. Een beetje mijn achternaam en een vleugje muziek!

Studio Sonate is als een een zolderkamer, een atelier, een zonnig tuinhuisje, een tent van dekens op een regenachtige dag. Waar de wereld precies zo kan zijn zoals ik hem graag zou willen zien. Vol muziek, inspiratie, schoonheid, hoop, vrolijkheid, rust, troost, verbinding en wat humor. Waar je welkom kan zijn je thuis kan voelen.

Ik weet nog niet wat ik onder de naam Studio Sonate allemaal wil gaan creëren. Alles kan, dat is zo fijn! Maar het ontstond uit de wens om te verbinden; het eerste wat ik daarom onder deze naam uitbreng zijn wenskaarten. Een kus door de brievenbus. Niets zo fijn en hartverwarmend als een onverwacht kaartje op de deurmat. 

Mijn liefde voor water, bloemen en planten en passie voor papieren post komen samen in deze lijn wenskaarten. Het zijn unieke, voornamelijk botanische, aquarel illustraties. 

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje in de shop, bekijk mijn werk, bestel een illustratie op maat of volg me op instagram!

Liefs!

© by Cathalijne de Sonnaville, 2020.